Recept - Roslagsdeli

Recept

Här kommer d
Stekt lax med ostkex, störrom och en rödbets och miso majonnäs.
10 st kex
Ingredienser:
Lagrad ost tex cheddar 25g
Smör 12,5 g
Vetemjöl 0,4 dl
Salt 3 g
Vatten 1 tsk
Gör så här:
Blanda alla ingredienser och kör med mixer.
När det är en deg så rullar du in den i platsfilm som en korv.
Låt ligga i kylen minst 1 timme.
Sedan tar du ut och skär i 0,5 cm tjocka skivor och lägger på bakplåtspapper och gräddar i ugnen på
225 grader i ca 8 minuter. När dom kommit ut ur ugnen så skär du dom som halvmånar och låter torka.
10 personer
Ingredienser:
Lax 500 g
Majonnäs 5 dl
Inlagda rödbetor 50 g
Misopasta 2 msk
Störrom (eller stenbitsrom) 200 g
Dillkvist 10 st
Salt och peppar.
Gör så här:
Börja med att mixa rödbetorna och sedan sila genom en finmaskig sil.
Ta vätskan och ha i lite i taget i majonnäsen till önskad konsistens.
Smaka av med misopastan och ev salta om så önskas men tänk på att rommen är lite salt.
Ställ i kylen tills det är dags att servera.
Stek laxen i stekpanna och krydda med salt och peppar.
Toppa med en dill kvist.
Servera och njut!
Foto: @daggesmat
u kunna ta del av goda recept!
Tillbaka till blogg

Lämna en kommentar

Notera att kommentarer behöver godkännas innan de publiceras.