top of page

Fettuccinie Alfred med Vannamei...

Förberedelsetid:

30 minuter

Tillagningstid:

30 minuter

Portioner:

4 Portioner

Svårighetsgrad:

Enkel

Om receptet

Fettuccine Alfredo med vannameiräkor är en lyxig och smakrik pastarätt som fångar både ögat och gommen. Den krämiga Alfredosåsen kombinerad med de saftiga vannameiräkorna gör denna rätt till en riktig festmåltid.

Fettuccine, den breda och platta pastan, kokas al dente och sedan blandas med den rika och smöriga Alfredosåsen. Såsen görs genom att smälta smör och blanda det med grädde, parmesanost och vitlök. Räkorna steks sedan lätt i smör och vitlök för att få en härlig smak och konsistens.

När fettuccinen är täckt i den krämiga såsen och de saftiga vannameiräkorna är fördelade över hela rätten är det dags att servera. Garnera gärna med lite färsk persilja eller citronskal för extra smak och fräschör.

Fettuccine Alfredo med vannameiräkor är en perfekt rätt att servera till middagsgäster eller bara för att unna sig själv något extra gott och lyxigt. Med dess enkla och snabba tillagning är det en vinnande rätt som garanterat kommer att imponera på alla som tar en tugga.

Ingredienser 

  • 500g Fettuccine  

  • 4dl grädde  

  • 4dl parmesan  

  • 125g Pancetta  

  • 1 Roscofflök (gul lök)  

  • 2 klyftor vitlök  

  • 480g Vannameiräkor   

  • Salt och svartpeppar   

  • Olivolja  

Gör såhär

  1. Stek panchettan krispig.

  2. Tar ur pannan och häll i olivolja, stek räkorna i olivolja och fettet från Pancettan.

  3. Krydda med salt och peppar.

  4. Lyft ur räkorna och lägg i en skål och täck med plastfilm.

  5. Sen fräs lök och vitlök, häll på grädde och parmesan.

  6. Vänd i pasta och låt koka ihop en minut  ungefär.

  7. Lägg upp på tallrik med räkorna och njut.  

 

Foto/Recept: Matmedmartin 

bottom of page