top of page

Havets Wallenbergare med potatispuré och skirat smör...

Förberedelsetid:

60 minuter

Tillagningstid:

45 minuter

Portioner:

4 portioner

Svårighetsgrad:

Enkel

Om receptet

Havets Wallenbergare med potatispuré och skirat smör är en klassiker som aldrig går ur tiden. Den perfekt panerade och saftiga fiskbiffen gör denna rätt till en lyxig upplevelse för smaklökarna.

Det krämiga och lena potatispurén är det perfekta komplementet till den friterade fiskbiffen. Den kraftiga och fylliga smaken från potatisen balanseras perfekt av det lätt syrliga och smöriga skirade smöret.

Att njuta av denna rätt är som att ta en smakresa till havets botten samtidigt som man vägrar att sluta äta. En riktig delikatess som passar utmärkt att avnjuta med ett glas vitt vin eller en kall öl.

Havets Wallenbergare med potatispuré och skirat smör är en rätt som aldrig kommer att gå ur modet och som garanterat kommer att imponera på dina gäster vid middagsbjudningen. En smakupplevelse du sent kommer att glömma!

Ingredienser 

  • 350 g torskfärs 

  • 250 g laxfärs 

  • 1 röd chili 

  • 1 knippe dill 

  • 1 knippe gräslök 

  • 2 ägg 

  • 8 dl grädde (Till både mos och färs) 

  • 1 dl mjölk 

  • 2 dl ströbröd 

  • 1/2 tsk salt 

  • 350 g smör (Till både mos och stekning och servering 

  • 1 kg mjölig potatis

Gör såhär

(Har du ingen färs går det bra att köra fisken genom en matberedare eller hacka med kniv)


  1. Blanda 1 dl grädde och ströbröd och låt svälla i en skål 

  2. Tillsätt färsen 

  3. Kärna ur och finhacka chilin samt dill och gräslök 

  4. Vispa kraftigt och tillsät cirka hälften av grädden (ska vara ganska lös men ska samtidigt kunna formas till biffar) 

  5. Bryn dem i rikligt med smör tills dem är gyllenbruna 

  6. Avsluta i ugnen på 150 ° i 10 minuter 


  1. Koka potatisen 

  2. Sila och låt den ånga av någon minut 

  3. Krossa och vispa ner mjölk, grädde och smör tills du fått ett fluffigt mos. 


Foto/Recept: Matmedmartin 

bottom of page