Om receptet
I dag står hemmagjorda fiskpinnar med en uppfriskande coleslaw på fänkål och äpple på menyn. Den krispiga och fräscha coleslawen är perfekt balanserad med den saftiga och kryddiga fisken.
I sidan serveras ett smörstekt potatis samt ett ärtstomp för extra färg och smak. Denna måltid är en härlig kombination av olika texturer och smaker som passar perfekt som en läcker vardagsmiddag eller som en festlig måltid för hela familjen.
Med färska och näringsrika ingredienser är denna rätt inte bara en fröjd för smaklökarna, utan även för kroppen. Hemlagat och omsorgsfullt tillagat, denna måltid är en perfekt balans mellan comfort food och nyttig mat. Ett måste att prova för alla fiskälskare därute!
Ingredienser
2 torsk filéer eller torsk bitar
Ca 1 dl grädde
Färsk dill
Saft & skal från 1 citron
1 fänkål
1 äpple, jag använde Royal gala
1 liten burk majonäs
1 tsk dijonsenap
1 knippe gräslök
150 g frysta & tinade ärtor
2 scharlottenlökar
4 ägg
2 dl mjöl
4 dl panko
6 potatisar
1 msk olja
2 msk smör
Salt & vitpeppar
Gör såhär
Min variant är lite annurlunda då jag gör en färs på färsk fisk istället för att behålla hela filéer, tycker det blir lite lyxigare och man kan smaka upp färsen ordentligt & med massa variationer.
Dela fisken i mindre bitar
Kör i en matberedare tillsamans med salt,peppar, saft/skal från 1/2 citron, lite färsk dill & häll sedan grädde under omrörningar i en stråle tills du fått en fluffig färs (den får inte va för lös då blir det svårt att panera)
Forma
Dubbelpanera i mjöl,ägg och panko
Stek i olja tills dem är gyllenbruna & eventuellt avsluta i ugn beroende på storlek
Finhacka fänkål & äpple
Blanda med majonnäs,saft&skal från 1/2 citron, dijonsenap, gräslök, salt och peppar
Koka potatisen
Stek i lite olja tills dem fått färg
Avsluta med en klick smör och färsk hackad dill
Kör ärtorna i en matberedare eller hacka tills det blivit en grov röra
Blanda med citronskal,finhackad scharlottenlök, lite olivolja, salt och peppar.
Foto/Recept: Matmedmartin