Om receptet
Det är så gott med krämig fisksoppa med saffran och prosecco toppad med vitlökscremefraiche eftersom kombinationen av saffran och prosecco ger en lyxig och delikat smak till soppan. Den krämiga konsistensen gör soppan extra fyllig och mättande, medan vitlökscremefraichen ger en härlig sälta och syra till rätten. Tillsammans skapar alla dessa smaker en härlig balans som passar perfekt ihop och ger en smakupplevelse utöver det vanliga.
Ingredienser
1 purjolök
1/4 rotselleri
1 palsternacka
1 fänkål
4 vitlöksklyftor
1/2 kruka färsk timjan
3 morötter
1L grädde
2 msk tomatpuré
1 dl fiskfond
2 dl prosecco (går bra med vitt vin också)
2 paket saffran
400g Torsk
400g Lax
Salt
Peppar
Gör såhär
Skär ner alla grönsaker i mindre bitar och fräs i lite olivolja och finhackad färsk timjan
Tillsätt tomatpuré, saffran och fräs ett par minuter
Slå på prosecco och låt koka ner
Tillsätt fiskfond och ca 2 dl vatten, och låt allt puttra ihop ca 10 minuter
Slå på grädde och sjud på låg värme 20-30 minuter
Smaka av grytan med salt & peppar
Dela fisken i lika stora tärningar och tillsätt i den varma soppan, låt fisken koka 2-5 minuter
Servera med lite cremefraiche med vitlök.
Foto/Recept: Matmedmartin