top of page

Krämig fisksoppa med saffran & prosecco toppad med...

Förberedelsetid:

45 minuter

Tillagningstid:

45 minuter

Portioner:

4 portioner

Svårighetsgrad:

Enkel

Om receptet

Det är så gott med krämig fisksoppa med saffran och prosecco toppad med vitlökscremefraiche eftersom kombinationen av saffran och prosecco ger en lyxig och delikat smak till soppan. Den krämiga konsistensen gör soppan extra fyllig och mättande, medan vitlökscremefraichen ger en härlig sälta och syra till rätten. Tillsammans skapar alla dessa smaker en härlig balans som passar perfekt ihop och ger en smakupplevelse utöver det vanliga.

Ingredienser 

  • 1 purjolök 

  • 1/4 rotselleri 

  • 1 palsternacka 

  • 1 fänkål 

  • 4 vitlöksklyftor 

  • 1/2 kruka färsk timjan 

  • 3 morötter 

  • 1L grädde 

  • 2 msk tomatpuré 

  • 1 dl fiskfond 

  • 2 dl prosecco (går bra med vitt vin också) 

  • 2 paket saffran 

  • 400g Torsk 

  • 400g Lax 

  • Salt 

  • Peppar 


Gör såhär

  1. Skär ner alla grönsaker i mindre bitar och fräs i lite olivolja och finhackad färsk timjan 

  2. Tillsätt tomatpuré, saffran och fräs ett par minuter 

  3. Slå på prosecco och låt koka ner 

  4. Tillsätt fiskfond och ca 2 dl vatten, och låt allt puttra ihop ca 10 minuter 

  5. Slå på grädde och sjud på låg värme 20-30 minuter 

  6. Smaka av grytan med salt & peppar 

  7. Dela fisken i lika stora tärningar och tillsätt i den varma soppan, låt fisken koka 2-5 minuter 

  8. Servera med lite cremefraiche med vitlök.  


Foto/Recept: Matmedmartin 

bottom of page