Om receptet
Lax stekt i smör och citron med en färskostfyllning är en läckert och hälsosamt alternativ för den som vill njuta av en god måltid utan att kompromissa med hälsan. Den saftiga laxen tillagas varsamt i smör och citron som ger en frisk och syrlig smak till fisken. Färskosten fyllningen ger en krämig och len konsistens som kompletterar laxens smak perfekt.
Denna rätt är inte bara en fröjd för smaklökarna utan även för hälsan. Lax är rik på omega-3 fettsyror som är bra för hjärthälsan och färskost innehåller protein och kalcium som är viktiga för kroppens funktioner. Att tillaga lax i smör är också en bra källa till nyttiga fetter och citron ger en extra dos av C-vitamin.
Sammanfattningsvis är lax stekt i smör och citron med en färskostfyllning en ljuvlig kombination av smaker som är lika hälsosam som den är god. Denna rätt är perfekt för den som vill avnjuta en näringsrik måltid utan att kompromissa med smaken.
Ingredienser
Lax
En burk färskost
1 näve spenat
1 vitlöksklyfta
2 citroner
Smör
Salt
Peppar
Gör såhär
Lägg färskosten i en skål
Ta ungefär en näve spenat och finhacka så mycket du kan
Riv ner citronskal från en citron
Pressa ner en vitlökslyfta
Rör om allt ordentligt
Smaka av med salt & peppar
Lägg i en spritspåse för enkel portionering
Lägg ett snitt i mitten av laxen
Fyll fickan med färskostfyllningen
Stek laxen i lite olja på medelhög värme tills den har fått en fin stekyta
Vänd laxen, tillsätt smör och sänk värmen lite
Stek klart på andra sidan
Pressa saft från 1/2 citron över all lax precis innan servering
Rosta broccolin med lite olja och flingsalt 200° 10 minuter
Serverades med en fräsch sallad!
Foto/Recept: Matmedmartin