top of page

Pocherad torsk med äggsås och smörstekt potatis...

Förberedelsetid:

45 minuter

Tillagningstid:

45 minuter

Portioner:

4 portioner

Svårighetsgrad:

Enkel

Om receptet

Pocherad torsk med äggsås är en delikat rätt som kombinerar den milda smaken av färsk torsk med en krämig och smakrik äggsås. Den smörstekta potatisen ger en knaprig och smörig kontrast till de övriga smakerna, och tillsammans skapar de en harmonisk och välbalanserad måltid. Varje tugga är en smaksensation som får smaklökarna att dansa av glädje. Det är en maträtt som passar lika bra till vardags som till festliga tillfällen, och som garanterat kommer att imponera på dina middagsgäster. Njut av denna läckra kombination av råvaror och smaker och låt dig förföras av dess enastående smakupplevelse.

Ingredienser 

  • Torsk filéer

  • Potatis 

  • 5 dl Grädde 

  • 4 Ägg 

  • 1 Citron 

  • 1 knippe dill 

  • Champagnevinäger 

  • Ättika 

  • 2 tsk dijonsenap 

  • Salt 

  • Peppar 

  • Majsstärkelse 


Gör såhär

  1. Koka äggen och hacka ner 

  2. Koka upp grädde med dijon, citron och lite vinäger 

  3. Låt koka ner tills det tjocknat något eller red av med majsstärkelse till önskad konsistent 

  4. Vänd ner ägg, dill och citronskal och smaka av efter eventuellt mer salt och syra 

  5. Koka upp vatten tillsammans med några citronskivor och lite ättika 

  6. Lägg ner fisken och ta bort kastrullen från plattan och låt fisken dra med lock 6-8 minuter 

  7. Stek potatisen i rikligt med smör och avsluta med dill och salt


 Foto/Recept: Matmedmartin 

bottom of page