Om receptet
Pocherad torsk med äggsås är en delikat rätt som kombinerar den milda smaken av färsk torsk med en krämig och smakrik äggsås. Den smörstekta potatisen ger en knaprig och smörig kontrast till de övriga smakerna, och tillsammans skapar de en harmonisk och välbalanserad måltid. Varje tugga är en smaksensation som får smaklökarna att dansa av glädje. Det är en maträtt som passar lika bra till vardags som till festliga tillfällen, och som garanterat kommer att imponera på dina middagsgäster. Njut av denna läckra kombination av råvaror och smaker och låt dig förföras av dess enastående smakupplevelse.
Ingredienser
Torsk filéer
Potatis
5 dl Grädde
4 Ägg
1 Citron
1 knippe dill
Champagnevinäger
Ättika
2 tsk dijonsenap
Salt
Peppar
Majsstärkelse
Gör såhär
Koka äggen och hacka ner
Koka upp grädde med dijon, citron och lite vinäger
Låt koka ner tills det tjocknat något eller red av med majsstärkelse till önskad konsistent
Vänd ner ägg, dill och citronskal och smaka av efter eventuellt mer salt och syra
Koka upp vatten tillsammans med några citronskivor och lite ättika
Lägg ner fisken och ta bort kastrullen från plattan och låt fisken dra med lock 6-8 minuter
Stek potatisen i rikligt med smör och avsluta med dill och salt
Foto/Recept: Matmedmartin