Om receptet
Smörstekt torsk med smakrik salsa är en underbar kombination av hälsosam och läcker mat. Den färska fisken blir perfekt stekt i smör och serveras sedan med en härlig salsa som är full av smak och färg. Salsan bidrar med en friskhet och syrlighet som kompletterar torsken på bästa sätt.
Torsken serveras tillsammans med bulgur, vilket ger en god och mättande bas till rätten. Bulguren är lättfluffig och passar utmärkt som komplement till fisken och salsan. Tillsammans med de frästa grönsakerna blir det en härlig och balanserad måltid som kommer att tillfredsställa alla smaklökar.
Det är enkelt att förbereda denna rätt och den passar lika bra till vardags som till festliga tillfällen. Med en kombination av färska råvaror och kryddor blir det en måltid som man sent kommer att glömma. Varför inte bjuda in vänner och familj för att dela denna smakupplevelse tillsammans?
Ingredienser
2 torskfiléer
2 dl bulgur
1 knippe dill
1 ask cocktailtomater
1 burk rostad paprika
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
2 schalottenlökar
1/2 purjolök
1 påse sockerärtor
2 msk citronsaft
100 g smör
1 krm citronpeppar
1/2 dl vinäger
1 dl olja
1 knippe sparris
Gör såhär
Koka bulgurn enligt anvisningar
Tillsätt hackad dill och citronsaft + 2 msk av oljan från salsan
Dela tomaterna i fyra
Finhacka rödlök
Pressa ner vitlök
Hacka ner paprika och 2 msk av lagen
Tillsätt vinäger och olja
Blanda ordentligt (krossa tomaterna lite så dem släpper vätska)
Låt stå 20 minuter
Krydda fisken
Bryn i smör
Avsluta i ugn 150° ca 8-10 minuter
Skär grönsakerna
Fräs i lite olja
Servera
Foto/Recept: Matmedmartin