top of page

Smörstekt torsk med smakrik salsa, bulgur och frästa...

Förberedelsetid:

45 minuter

Tillagningstid:

45 minuter

Portioner:

Svårighetsgrad:

Enkel

Om receptet

Smörstekt torsk med smakrik salsa är en underbar kombination av hälsosam och läcker mat. Den färska fisken blir perfekt stekt i smör och serveras sedan med en härlig salsa som är full av smak och färg. Salsan bidrar med en friskhet och syrlighet som kompletterar torsken på bästa sätt.

Torsken serveras tillsammans med bulgur, vilket ger en god och mättande bas till rätten. Bulguren är lättfluffig och passar utmärkt som komplement till fisken och salsan. Tillsammans med de frästa grönsakerna blir det en härlig och balanserad måltid som kommer att tillfredsställa alla smaklökar.

Det är enkelt att förbereda denna rätt och den passar lika bra till vardags som till festliga tillfällen. Med en kombination av färska råvaror och kryddor blir det en måltid som man sent kommer att glömma. Varför inte bjuda in vänner och familj för att dela denna smakupplevelse tillsammans?

Ingredienser 

  • 2 torskfiléer 

  • 2 dl bulgur 

  • 1 knippe dill 

  • 1 ask cocktailtomater 

  • 1 burk rostad paprika 

  • 1 rödlök 

  • 2 vitlöksklyftor 

  • 2 schalottenlökar 

  • 1/2 purjolök 

  • 1 påse sockerärtor 

  • 2 msk citronsaft 

  • 100 g smör 

  • 1 krm citronpeppar 

  • 1/2 dl vinäger 

  • 1 dl olja 

  • 1 knippe sparris 


Gör såhär

  1. Koka bulgurn enligt anvisningar 

  2. Tillsätt hackad dill och citronsaft + 2 msk av oljan från salsan

 

  1. Dela tomaterna i fyra 

  2. Finhacka rödlök 

  3. Pressa ner vitlök 

  4. Hacka ner paprika och 2 msk av lagen 

  5. Tillsätt vinäger och olja 

  6. Blanda ordentligt (krossa tomaterna lite så dem släpper vätska) 

  7. Låt stå 20 minuter 


 

  1. Krydda fisken 

  2. Bryn i smör 

  3. Avsluta i ugn 150° ca 8-10 minuter 


 

  1. Skär grönsakerna 

  2. Fräs i lite olja 

  3. Servera



Foto/Recept: Matmedmartin 

bottom of page