top of page

Torsk alá Martin med krämig pasta och dill...

Förberedelsetid:

30 minuter

Tillagningstid:

20 minuter

Portioner:

4 portioner

Svårighetsgrad:

Enkel

Om receptet

Pasta med torsk alá Martin är en läcker och krämig rätt som får smaklökarna att dansa av glädje. Den milda smaken av torsk kombineras perfekt med den krämiga pastasåsen och den al dente kokta pastan.

För att göra denna fantastiska rätt behöver du några enkla ingredienser som torskfiléer, pasta, grädde, vitlök, lök, spenat och citron. Börja med att steka torskfiléerna i smör tills de är genomstekta och lägg åt sidan.

Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen och blanda sedan pastan med den krämiga såsen. Toppa med de stekta torskfiléerna och lite färsk hackad persilja för extra smak och färg.

Servera pasta med torsk alá Martin med en fräsch sallad och ett glas kallt vitt vin för en perfekt middag. Denna rätt kommer garanterat att imponera på dina gäster och göra dem begära mer. Så njut av denna läckra rätt och låt smakerna ta dig med på en smakrik resa.

Ingredienser 

  • 2 torskfileér  

  • 1 ask cocktailtomater  

  • 2 scharlottenlökar  

  • 1 knippe dill  

  • 1 citron  

  • 4 dl grädde  

  • 3 msk smör  

  • 1/2 dl fiskfond  

  • 1 krm salt  

  • 1 krm vitpeppar 

Gör såhär

Sås:  

  1. Hacka löken  

  2. Fräs i lite olja  

  3. Hacka ner hälften av dillen  

  4. Pressa ner halva citronen  

  5. Häll på grädde och fond  

  6. Koka 20 minuter  

  7. Mixa den slät med stavmixer  

  8. Hacka ner sista dillen  


Fisk:  

  1. Bryn i smör  

  2. Lägg i form tillsammans med tomaterna och smöret  

  3. Baka 160° 15 minuter tills torsken är genomkörd 


Servering:  

  1. Koka pastan enligt anvisningar och lägg i en stor skål  

  2. Lägg ner tomaterna och fisken  

  3. Tillsätt såsen  

  4. Rör om ordentligt  

  5. Toppa tallriken med några bitar fisk 


Foto/Recept: Matmedmartin 

bottom of page