top of page

Fiskgratäng med Bergtunga fylld med kungskrabba

This is placeholder text. To change this content, double-click on the element and click Change Content. Want to view and manage all your collections? Click on the Content Manager button in the Add panel on the left. Here, you can make changes to your content, add new fields, create dynamic pages and more.

Your collection is already set up for you with fields and content. Add your own content or import it from a CSV file. Add fields for any type of content you want to display, such as rich text, images, and videos. Be sure to click Sync after making changes in a collection, so visitors can see your newest content on your live site.

Ingredienser:

  • 600g Bergtunga

  • 200g kött från kungskrabba

  • 1 gul lök

  • 1klyfta vitlök

  • 1,5dl vitt vin

  • 3dl grädde

  • 3dl standardmjölk

  • 8 vannameiräkor

  • 12 champinjoner  

  • 0,5 fänkål

Tillagning

  1. Lättrimma Bergtungan med salt. 

  2. Rensa ut kött från kungskrabban-

  3. Använd ca 150g krabbskal, 1 gul lök och vitlök.

  4. Fräs försiktigt och häll över vitt vin och låt koka bort 30%. Häll på grädde och koka bort 20%.

  5. Sila och häll i mjölk.

  6. Red av med maizena och smaka upp med fiskfond, salt och peppar.  

  7. Fyll bergtungan med krabba och rulla ihop och lägg i ugnsfast form.  

  8. Stek räkorna snabbt i het panna, sedan stek svampen till gyllenbrun.

  9. Toppa fisken med champinjoner, räkor och sist såsen.  

  10. Spritsa pommes duchesse runt allting och strö över riven parmesan,


gratinera tills fisken är 50grader i mitten.

Foto/Recept: Matmedmartin 

bottom of page