Ingredienser:
600g Bergtunga
200g kött från kungskrabba
1 gul lök
1klyfta vitlök
1,5dl vitt vin
3dl grädde
3dl standardmjölk
8 vannameiräkor
12 champinjoner
0,5 fänkål
Tillagning
Lättrimma Bergtungan med salt.
Rensa ut kött från kungskrabban-
Använd ca 150g krabbskal, 1 gul lök och vitlök.
Fräs försiktigt och häll över vitt vin och låt koka bort 30%. Häll på grädde och koka bort 20%.
Sila och häll i mjölk.
Red av med maizena och smaka upp med fiskfond, salt och peppar.
Fyll bergtungan med krabba och rulla ihop och lägg i ugnsfast form.
Stek räkorna snabbt i het panna, sedan stek svampen till gyllenbrun.
Toppa fisken med champinjoner, räkor och sist såsen.
Spritsa pommes duchesse runt allting och strö över riven parmesan,
gratinera tills fisken är 50grader i mitten.
Foto/Recept: Matmedmartin