top of page

Havets Wallenbergare med potatispuré och skirat smör!

This is placeholder text. To change this content, double-click on the element and click Change Content. Want to view and manage all your collections? Click on the Content Manager button in the Add panel on the left. Here, you can make changes to your content, add new fields, create dynamic pages and more.

Your collection is already set up for you with fields and content. Add your own content or import it from a CSV file. Add fields for any type of content you want to display, such as rich text, images, and videos. Be sure to click Sync after making changes in a collection, so visitors can see your newest content on your live site.

Ingredienser:

  • 350 g torskfärs 

  • 250 g laxfärs 

  • 1 röd chili 

  • 1 knippe dill 

  • 1 knippe gräslök 

  • 2 ägg 

  • 8 dl grädde (Till både mos och färs) 

  • 1 dl mjölk 

  • 2 dl ströbröd 

  • 1/2 tsk salt 

  • 350 g smör (Till både mos och stekning och servering 

  • 1 kg mjölig potatis 

Tillagning

Har du ingen färs går det bra att köra fisken genom en matberedare eller hacka med kniv


  1. Blanda 1 dl grädde och ströbröd och låt svälla i en skål 

  2. Tillsätt färsen 

  3. Kärna ur och finhacka chilin samt dill och gräslök 

  4. Vispa kraftigt och tillsät cirka hälften av grädden (ska vara ganska lös men ska samtidigt kunna formas till biffar) 

  5. Bryn dem i rikligt med smör tills dem är gyllenbruna 

  6. Avsluta i ugnen på 150 ° i 10 minuter 

 
  1. Koka potatisen 

  2. Sila och låt den ånga av någon minut 

  3. Krossa och vispa ner mjölk, grädde och smör tills du fått ett fluffigt mos. 


Foto/Recept: Matmedmartin 

bottom of page