Ingredienser:
250 g laxfärs
1 röd chili
1 knippe dill
1 knippe gräslök
2 ägg
8 dl grädde (Till både mos och färs)
1 dl mjölk
2 dl ströbröd
1/2 tsk salt
350 g smör (Till både mos och stekning och servering
1 kg mjölig potatis
Tillagning
Har du ingen färs går det bra att köra fisken genom en matberedare eller hacka med kniv
Blanda 1 dl grädde och ströbröd och låt svälla i en skål
Tillsätt färsen
Kärna ur och finhacka chilin samt dill och gräslök
Vispa kraftigt och tillsät cirka hälften av grädden (ska vara ganska lös men ska samtidigt kunna formas till biffar)
Bryn dem i rikligt med smör tills dem är gyllenbruna
Avsluta i ugnen på 150 ° i 10 minuter
Koka potatisen
Sila och låt den ånga av någon minut
Krossa och vispa ner mjölk, grädde och smör tills du fått ett fluffigt mos.
Foto/Recept: Matmedmartin