Ingredienser:
Ca 1 dl grädde
Färsk dill
Saft & skal från 1 citron
1 fänkål
1 äpple, jag använde Royal gala
1 liten burk majonäs
1 tsk dijonsenap
1 knippe gräslök
150 g frysta & tinade ärtor
2 scharlottenlökar
4 ägg
2 dl mjöl
4 dl panko
6 potatisar
1 msk olja
2 msk smör
Salt & vitpeppar
Tillagning
Kör i en matberedare tillsamans med salt,peppar, saft/skal från 1/2 citron, lite färsk dill & häll sedan grädde under omrörningar i en stråle tills du fått en fluffig färs (den får inte va för lös då blir det svårt att panera)
Forma
Dubbelpanera i mjöl,ägg och panko
Stek i olja tills dem är gyllenbruna & eventuellt avsluta i ugn beroende på storlek
Finhacka fänkål & äpple
Blanda med majonnäs,saft&skal från 1/2 citron, dijonsenap, gräslök, salt och peppar
Koka potatisen
Stek i lite olja tills dem fått färg
Avsluta med en klick smör och färsk hackad dill
Kör ärtorna i en matberedare eller hacka tills det blivit en grov röra
Blanda med citronskal,finhackad scharlottenlök, lite olivolja, salt och peppar.
Foto/Recept: Matmedmartin