top of page

Hemmagjorda fiskpinnar med en coleslaw på fänkål & äpple, samt ett ärtstomp och smörstekt potatis

This is placeholder text. To change this content, double-click on the element and click Change Content. Want to view and manage all your collections? Click on the Content Manager button in the Add panel on the left. Here, you can make changes to your content, add new fields, create dynamic pages and more.

Your collection is already set up for you with fields and content. Add your own content or import it from a CSV file. Add fields for any type of content you want to display, such as rich text, images, and videos. Be sure to click Sync after making changes in a collection, so visitors can see your newest content on your live site.

Ingredienser:

  • 2 torsk filéer eller torsk bitar 

  • Ca 1 dl grädde 

  • Färsk dill 

  • Saft & skal från 1 citron 

  • 1 fänkål 

  • 1 äpple, jag använde Royal gala 

  • 1 liten burk majonäs 

  • 1 tsk dijonsenap 

  • 1 knippe gräslök 

  • 150 g frysta & tinade ärtor 

  • 2 scharlottenlökar 

  • 4 ägg 

  • 2 dl mjöl 

  • 4 dl panko 

  • 6 potatisar 

  • 1 msk olja 

  • 2 msk smör 

  • Salt & vitpeppar 

Tillagning

  1. Dela fisken i mindre bitar 

  2. Kör i en matberedare tillsamans med salt,peppar, saft/skal från 1/2 citron, lite färsk dill & häll sedan grädde under omrörningar i en stråle tills du fått en fluffig färs (den får inte va för lös då blir det svårt att panera)

  3. Forma 

  4. Dubbelpanera i mjöl,ägg och panko 

  5. Stek i olja tills dem är gyllenbruna & eventuellt avsluta i ugn beroende på storlek 


 

  1. Finhacka fänkål & äpple 

  2. Blanda med majonnäs,saft&skal från 1/2 citron, dijonsenap, gräslök, salt och peppar 

  3. Koka potatisen 

  4. Stek i lite olja tills dem fått färg 

  5. Avsluta med en klick smör och färsk hackad dill 


 

  1. Kör ärtorna i en matberedare eller hacka tills det blivit en grov röra 

  2. Blanda med citronskal,finhackad scharlottenlök, lite olivolja, salt och peppar. 


 


Foto/Recept: Matmedmartin 

bottom of page