top of page
Ingredienser:
1 purjolök
1/4 rotselleri
1 palsternacka
1 fänkål
4 vitlöksklyftor
1/2 kruka färsk timjan
3 morötter
1L grädde
2 msk tomatpuré
1 dl fiskfond
2 dl prosecco
(går bra med vitt vin också)
2 paket saffran
400g Torsk
400g Lax
Salt
Peppar
Tillagning
Skär ner alla grönsaker i mindre bitar och fräs i lite olivolja och finhackad färsk timjan
Tillsätt tomatpuré, saffran och fräs ett par minuter
Slå på prosecco och låt koka ner
Tillsätt fiskfond och ca 2 dl vatten, och låt allt puttra ihop ca 10 minuter
Slå på grädde och sjud på låg värme 20-30 minuter
Smaka av grytan med salt & peppar
Dela fisken i lika stora tärningar och tillsätt i den varma soppan, låt fisken koka 2-5 minuter
Servera med lite cremefraiche med vitlök.
Foto/Recept: Matmedmartin
bottom of page