top of page

Krämig fisksoppa med saffran & prosecco toppad med vitlöks creme fraiche

This is placeholder text. To change this content, double-click on the element and click Change Content. Want to view and manage all your collections? Click on the Content Manager button in the Add panel on the left. Here, you can make changes to your content, add new fields, create dynamic pages and more.

Your collection is already set up for you with fields and content. Add your own content or import it from a CSV file. Add fields for any type of content you want to display, such as rich text, images, and videos. Be sure to click Sync after making changes in a collection, so visitors can see your newest content on your live site.

Ingredienser:

  • 1 purjolök 

  • 1/4 rotselleri 

  • 1 palsternacka 

  • 1 fänkål 

  • 4 vitlöksklyftor 

  • 1/2 kruka färsk timjan 

  • 3 morötter 

  • 1L grädde 

  • 2 msk tomatpuré 

  • 1 dl fiskfond 

  • 2 dl prosecco 

  • (går bra med vitt vin också) 

  • 2 paket saffran 

  • 400g Torsk 

  • 400g Lax 

  • Salt

  • Peppar

Tillagning

  1. Skär ner alla grönsaker i mindre bitar och fräs i lite olivolja och finhackad färsk timjan 

  2. Tillsätt tomatpuré, saffran och fräs ett par minuter 

  3. Slå på prosecco och låt koka ner 

  4. Tillsätt fiskfond och ca 2 dl vatten, och låt allt puttra ihop ca 10 minuter 

  5. Slå på grädde och sjud på låg värme 20-30 minuter 

  6. Smaka av grytan med salt & peppar 

  7. Dela fisken i lika stora tärningar och tillsätt i den varma soppan, låt fisken koka 2-5 minuter 

  8. Servera med lite cremefraiche med vitlök. 



Foto/Recept: Matmedmartin 

bottom of page