Ingredienser:
300g fisk
2 gulalökar
1 röd paprika
1 röd chili
1 morot
1 fänkål
1 ask cocktailtomater
1 citron
1 knippe dill
3 vitlöksklyftor
2 msk tomatpuré
1 msk paprikapulver
5 dl grädde
5 potatisar
2 msk majonnäs
1 msk gräddfil
Salt
Cayenne Peppar
Tillagning
Skala, dela & förkoka potatisen tills den nästan är klar
Blanda majonnäs, gräddfil & 1 av vitlöksklyftorna
Hacka ner alla grönsaker (spara 1/4 fänkål till topping
Fräs grönsaker tills dem blivit mjuka men ej fått färg
Tillsätt tomatpuré & paprikapulver, låt sedan allt fräsa ihop ytterligare ett par minuter
Slå på grädde & låt allt kola ihop i ca 20 minuter
Hyvla resterande fänkål & lägg i isvatten
Tillsätt lite delade tomater & smaka av grytan med citronsaft, salt & peppar
Precis innan servering tillsätt fisken,potatisen & lite finhackad dill samt citronskal
Toppa med hyvlad fänkål & ett par klickar aioli
Foto/Recept: Matmedmartin