top of page

Matig fiskgryta med aioli & råhyvlad fänkål

This is placeholder text. To change this content, double-click on the element and click Change Content. Want to view and manage all your collections? Click on the Content Manager button in the Add panel on the left. Here, you can make changes to your content, add new fields, create dynamic pages and more.

Your collection is already set up for you with fields and content. Add your own content or import it from a CSV file. Add fields for any type of content you want to display, such as rich text, images, and videos. Be sure to click Sync after making changes in a collection, so visitors can see your newest content on your live site.

Ingredienser:

  • 300g fisk 

  • 2 gulalökar 

  • 1 röd paprika 

  • 1 röd chili 

  • 1 morot 

  • 1 fänkål 

  • 1 ask cocktailtomater 

  • 1 citron 

  • 1 knippe dill 

  • 3 vitlöksklyftor 

  • 2 msk tomatpuré 

  • 1 msk paprikapulver 

  • 5 dl grädde 

  • 5 potatisar 

  • 2 msk majonnäs 

  • 1 msk gräddfil 

  • Salt 

  • Cayenne Peppar 

Tillagning

  1. Skala, dela & förkoka potatisen tills den nästan är klar

  2. Blanda majonnäs, gräddfil & 1 av vitlöksklyftorna

  3. Hacka ner alla grönsaker (spara 1/4 fänkål till topping

  4. Fräs grönsaker tills dem blivit mjuka men ej fått färg

  5. Tillsätt tomatpuré & paprikapulver, låt sedan allt fräsa ihop ytterligare ett par minuter

  6. Slå på grädde & låt allt kola ihop i ca 20 minuter

  7. Hyvla resterande fänkål & lägg i isvatten

  8. Tillsätt lite delade tomater & smaka av grytan med citronsaft, salt & peppar

  9. Precis innan servering tillsätt fisken,potatisen & lite finhackad dill samt citronskal

  10. Toppa med hyvlad fänkål & ett par klickar aioli

   

Foto/Recept: Matmedmartin 

bottom of page