top of page
Ingredienser:
2 torskfiléer
2 dl bulgur
1 knippe dill
1 ask cocktailtomater
1 burk rostad paprika
1 rödlök
2 vitlöksklyftor
2 schalottenlökar
1/2 purjolök
1 påse sockerärtor
2 msk citronsaft
100 g smör
1 krm citronpeppar
1/2 dl vinäger
1 dl olja
1 knippe sparris
Tillagning
Koka bulgurn enligt anvisningar
Tillsätt hackad dill och citronsaft + 2 msk av oljan från salsan!
Dela tomaterna i fyra
Finhacka rödlök
Pressa ner vitlök
Hacka ner paprika och 2 msk av lagen
Tillsätt vinäger och olja
Blanda ordentligt (krossa tomaterna lite så dem släpper vätska)
Låt stå 20 minuter
Krydda fisken
Bryn i smör
Avsluta i ugn 150° ca 8-10 minuter
Skär grönsakerna
Fräs i lite olja
Servera!
Foto/Recept: Matmedmartin
bottom of page