top of page

Ugnsbakad torsk med hollandaise på brynt smör & stekt fänkål

This is placeholder text. To change this content, double-click on the element and click Change Content. Want to view and manage all your collections? Click on the Content Manager button in the Add panel on the left. Here, you can make changes to your content, add new fields, create dynamic pages and more.

Your collection is already set up for you with fields and content. Add your own content or import it from a CSV file. Add fields for any type of content you want to display, such as rich text, images, and videos. Be sure to click Sync after making changes in a collection, so visitors can see your newest content on your live site.

Ingredienser:

  • 2 torsk filéer 

  • 4 äggulor 

  • 300 g brynt smör 

  • 2 citroner 

  • 1 krm cayennepeppar 

  • 1 fänkål 

Tillagning

  1. Krydda fisken med lite salt och vitpeppar och baka i förvärmd ugn 170° ca 8 minuter eller med termometer till en kärntemperatur på 46° 


 

  1. Bryn smöret & låt svalna lite 

  2. Vispa äggula kraftigt tillsammans med saft från en halv citron på en varm platta eller över vattenbad tills det tjocknat något.


  3. Ta bort från plattan och ställ på en fuktig duk 


  4. Tillsätt smörer sakta under konstant omrörning, lite åt taget tills du monterat i allt smör 

  5. Tillsätt skal från 1 citron, cayenne & salt efter smak 


 

  1. Dela fänkålen i stora bitar 

  2. Stek först i olja på hög värme tills den blivit gyllenbrun på båda sidor 

  3. Sänk värmen och tillsätt en rejäl klick smör och låt allt fräsa ihop och bli härligt. 

  4. Avsluta med salt och finhackad dill. 


Foto/Recept: Matmedmartin 

bottom of page