Ingredienser:
2 torsk filéer
4 äggulor
300 g brynt smör
2 citroner
1 krm cayennepeppar
1 fänkål
Tillagning
Krydda fisken med lite salt och vitpeppar och baka i förvärmd ugn 170° ca 8 minuter eller med termometer till en kärntemperatur på 46°
Bryn smöret & låt svalna lite
Vispa äggula kraftigt tillsammans med saft från en halv citron på en varm platta eller över vattenbad tills det tjocknat något.
Ta bort från plattan och ställ på en fuktig duk
Tillsätt smörer sakta under konstant omrörning, lite åt taget tills du monterat i allt smör
Tillsätt skal från 1 citron, cayenne & salt efter smak
Dela fänkålen i stora bitar
Stek först i olja på hög värme tills den blivit gyllenbrun på båda sidor
Sänk värmen och tillsätt en rejäl klick smör och låt allt fräsa ihop och bli härligt.
Avsluta med salt och finhackad dill.
Foto/Recept: Matmedmartin